top of page

Mijn 2022Naar de KVK in Den Bosch

Soms moeten zaken zijn zoals ze horen te zijn. Op vrijdagochtend 8 uur logde ik mijn met DigiD in op de website van Kamer van Koophandel. Ik had alle benodigde informatie bij de hand en kon het formulier zo invullen. Via via had ik begrepen dat het soms een maand duurt voor je dat een afspraak kan maken op het kantoor van de KVK om je aanmelding te bevestigen. Maar ik had geluk. Die middag was er nog een plekje. 1 Plek ook maar. De medewerker van de balie vertelde me later dat ze net een aantal afspraak sloten open hadden gegooid en dat ik inderdaad geluk heb gehad. Ik zie dit vooral als een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt.


Achter de schermen

De eerste maanden heb ik vooral op de achtergrond gewerkt aan mijn bedrijf. Wat natuurlijk begint met wat gaat mijn propositie zijn en waar zit mijn onderscheidende vermogen in. Dit is een onderwerp wat nog steeds in ontwikkeling is. Zo heb ik recent mijn propositie aangescherpt. Want door het voeren van vele gesprekken heb ik ontdekt dat IK het onderscheidende vermogen ben.

Veel heb ik zelf gedaan. Zo heb ik zelf mijn logo en bijbehorende huisstijl ontworpen en vele uren doorgebracht in het ontwikkelen van mijn website. Ik vindt het leuk om hier mee te prutsen en te ontdekken hoe alles werkt. Gelukkig heb ik hier ook hulp in gehad. Zoals de meeste van jullie weten, of misschien wel gelezen hebben, ben ik dyslectisch. Waardoor taal een uitdaging is. Mijn familie en vooral mijn tante Celeste hebben alle stukken doorgenomen en ge edit. Zitten er nou fouten in mijn website of blogs ongetwijfeld. Maar dat hoort ook een beetje bij mijn charme😉. Mijn schoonzusje weet alles van styling, en heeft mij geholpen om een consistente website te ontwikkelen.


Live

Op 1 september ben ik naar buiten getreden met mijn onderneming. Dagen lang heeft mijn telefoon overuren gemaakt. Ik heb zoveel mooie reacties gekregen, zelfs van mensen die ik al jaren niet meer gesproken heb. Wat volgde waren veel koffie momentjes. Ook ben ik aan de slag gegaan om mijn netwerk van ondernemers te vergroten. Bij Open Coffee Den Bosch mocht ik in september op het podium staan om Retentie uit te leggen, ook bij Open Coffee Vught heb ik mooie contacten opgedaan, bij A2 Netwerk werd ik via oud JCI-er Ruben Ogink uitgenodigd om te pitchen, wat weer leidde tot een uitnodiging voor BNI de Watertoren in Tilburg, om af te sluiten met Business Now in Oisterwijk. Deze laatste leidde tot een mooi en waardevol gesprek met Marije Basstein. En een uitnodiging om een nieuwe netwerkclub te bezoeken in 2023. Elke keer je verhaal houden zorgt er voordat het steeds beter wordt. Daarnaast heb ik er leuke contacten aan overgehouden en een aantal nieuwe ambassadeurs.


Strategie

Retentie / klantbehoud is niet een voor de hand liggende business. Er wordt weinig opgezocht als je de google statistieken moet geloven. In alle gesprekken die ik afgelopen maanden gevoerd heb, heb ik ook gemerkt dat je deze tak van sport echt moet toelichten. Tegelijkertijd geeft iedereen aan dat ze het belang van klantbehoud zien, maar niet goed weten waar je als ondernemer moet beginnen. Het is een nichemarkt die ik dien te voorzien van lading en content, om business te kunnen genereren. Daarom ben ik begonnen met bloggen over de basisprincipes en is het idee ontstaan om een masterclass op te zetten. In eerste instantie wilde ik dit al heel snel in de markt gooien(want geduld is nou eenmaal niet mijn sterkste kant). Ik ben blij dat ik dit niet gedaan heb want nu krijg ik de kans om het goed te doen en er echt iets moois van te maken.

Ondertussen druppelen trainings opdrachten binnen en heb ik misschien een nieuwe markt voor mij ontdekt. Namelijk training aanbieden aan vrijwilligers. Want met bijna 10 jaar ervaring met vrijwilligerswerk, weet ik als geen ander welke uitdagingen je als bestuur tegen komt.Hulp

Ik wil vooral een shoutout📢 doen naar alle mensen die mij geholpen hebben afgelopen maanden. Mijn familie, vrienden, JCI-leden, oud-collega's, nieuw netwerk. Het hield niet op. Elk individu heeft mij weer een stukje verder geholpen. Soms om alleen maar even te ventileren. Heb ook geleerd dat je af en toe je zelf moet horen praten, om te horen wat je eigenlijk allemaal zegt. En daarmee ook de progressie die je maakt te ervaren. De bereidheid van mensen om je te helpen is enorm. Dankjewel allemaal, zonder jullie was ik niet zo ver gekomen. 💋Op naar 2023

Ik heb net mijn masterclass aangekondigd waar ik zeer veel zin in heb. Komende tijd zal in het teken staan van het promoten van dit programma, om te zorgen dat er voldoende deelnemers zijn. Spannende tijden dus. Ook staan ook al een aantal training opdrachten op de planning. De eerste week van januari ga ik gebruiken om 2023 verder vorm te geven.


Voor nu wens ik iedereen een fijne jaarwisseling en tot in 2023.Groetjes Berith Spoelstra

Retentie specialist, marketeer & trainer16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page