top of page

🔍 Onteveden vs. Niet/Minder Tevreden Klanten: Een Subtiel Verschil 🔍

Als bedrijven richten we vaak onze aandacht op ontevreden klanten - degenen die klagen, boos worden en negatieve reviews schrijven. Begrijpelijk, gezien de urgentie en het potentieel schadelijke effect op de bedrijfsreputatie. Maar laten we eens stilstaan bij een andere categorie: klanten die niet of minder tevreden zijn, de stille vertrekkers, ook wel bekend als "silent churn."


Deze groep is verraderlijk gevaarlijk omdat ze onopgemerkt vertrekken als problemen onopgelost blijven. Net als een stoptrein raakt de klant bij elk station verder van je verwijderd, langzaam maar gestaag, tot het eindstation is bereikt. Het omkeren van het tij op dat punt is niet onmogelijk, maar wel aanzienlijk moeilijker.


Hoe identificeer je deze stille vertrekkers? Het begint bij het initiële klantcontact. Is de vraag echt beantwoord, of schuilt er meer achter? Doorvragen en aftercare kunnen hierbij helpen. Daarnaast raad ik periodiek klantcontact aan, afgestemd op de behoeften van je bedrijf. Dit gesprek hoeft niet gericht te zijn op sales, maar op het begrijpen van behoeften, het vinden van verbeteringen en het beantwoorden van eventuele vragen.


Hoe groter je klantenbestand, hoe lastiger het wordt om persoonlijk contact te onderhouden.


Benieuwd hoe je "niet of minder tevreden klanten" kunt opsporen in zo'n scenario? Neem contact met me op voor meer inzichten. Laten we samen de stille signalen ontcijferen. 🚂💼🤔 


Groetjes Berith

Marketeer & trainer

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page