top of page

"Ik ben al jaren klant en krijg nooit korting"

Je bent vast wel bekend met het volgende scenario: je bent jarenlang klant bij een bepaald bedrijf, maar zodra je besluit op te zeggen, word je overladen met allerlei aanbiedingen. Dit wordt ook wel een " Final Offer " genoemd. Het kan een effectieve strategie zijn om klantverlies te voorkomen wanneer klanten dreigen over te stappen naar een concurrent die betere prijzen of voorwaarden biedt.


Echter, het kan ook averechts werken. Sommige klanten hebben namelijk al een beslissing genomen en zijn niet geïnteresseerd in een laatste aanbod. Bovendien kan het de perceptie creëren dat als ze vertrekken, er van alles mogelijk is om hen terug te winnen. Het kan zelfs voorkomen dat klanten bewust opzeggen in de hoop zo'n speciale deal te krijgen. Als je hier geen goede strategie voor hebt, loop je het risico je klanten verkeerd te "trainen". Het wordt dan een stimulans om keer op keer op te zeggen en kortingen te bedingen.


Het enige wat je hiermee bereikt, is een toename van het promotiebudget en een afname van de waarde van je product of dienst.


Een "Final Offer" strategie werkt dus niet altijd. Als bedrijf is het daarom belangrijk om te bepalen wanneer het aanbieden van een laatste aanbod gepast is en wanneer niet.


In het algemeen is het belangrijk om altijd open te staan voor feedback van vertrekkende klanten en deze te gebruiken om de dienstverlening te verbeteren. Dit kan helpen om toekomstig klantverlies te voorkomen.


Wat zijn jouw gedachten over het aanbieden van een "Final Offer" aan vertrekkende klanten? Laat het me weten in de reacties hieronder! 💬Groetjes Berith Spoelstra

Retentie Expert & Trainer


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page