top of page

Nieuwsbrief Frequentie - Een Slimme Keuze!

Bijgewerkt op: 2 jul. 2023

Steeds vaker kom je het tegen: onderaan elke nieuwsbrief staat altijd de mogelijkheid om je uit te schrijven (unsubscribe). Het is een essentieel onderdeel van een goede klantenservice. Niemand wil immers overladen worden met e-mails die niet relevant zijn


Echter, soms gebeurt het dat je je aanmeldt voor een nieuwsbrief door een bestelling te plaatsen. Niets mis mee natuurlijk, maar wat vaak gebeurt, is dat je daarna te veel e-mails ontvangt. Dit kan resulteren in klanten die zich weer afmelden.


Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die de optie bieden om zelf de frequentie te bepalen. En dat is slim! Op deze manier kun je de klant in de mailinglijst houden (zeer handig in een Cookieless world) en voorkom je dat het klantcontact helemaal verdwijnt.


Naar mijn mening zouden veel meer bedrijven dit moeten doen.

Laat me je een voorbeeld geven. Onlangs heb ik mezelf afgemeld voor de nieuwsbrief van een webshop. Deze webshop is gespecialiseerd in het versturen van aardigheidjes die via de brievenbus bezorgd worden. Prachtig concept, maar ik kreeg twee keer per week een mailing met leuke aanbiedingen en acties. Echter, ik stuur niet elke week een cadeautje naar iemand. Deze frequentie van e-mails zorgde eerder voor irritatie dan de vriendelijke reminder die het bedoeld was te zijn.


Door klanten zelf de keuze te geven, kun je de nieuwsbrief afstemmen op hun behoeften en interesses. Dit betekent dat je gerichter en relevanter kunt communiceren, waardoor de kans groter wordt dat de klant daadwerkelijk geïnteresseerd blijft in wat je te bieden hebt.


Daarnaast is het belangrijk om de juiste balans te vinden. Als je te weinig e-mails verstuurt, kan het zijn dat klanten je vergeten en hun interesse verliezen. Te veel e-mails daarentegen kunnen als spam worden beschouwd en leiden tot afmeldingen. Door de frequentie zelf te laten bepalen, creëer je een win-win situatie voor zowel het bedrijf als de klant.


Stel je voor dat je een webshop hebt die gespecialiseerd is in kleding. Sommige klanten willen graag wekelijks op de hoogte worden gehouden van de nieuwste trends en aanbiedingen, terwijl anderen liever eens per maand een overzicht ontvangen. Door deze keuze te geven, voelen klanten zich meer betrokken en gewaardeerd en voorkom je klantverlies.

Met vriendelijke groet,


Berith Spoelstra

Retentie expert & Trainer

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page