top of page

Vandaag heb ik mijn sportabonnement opgezegd, en dat verliep niet vlekkeloos.

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Van een opzeggende klant kun je ook ambassadeurs maken! Sterker nog, als bedrijf ben je verplicht om transparant te zijn over de opzegmogelijkheden. In de Wet van Dam staat dat je zonder onnodige drempels moet kunnen opzeggen.

Bij deze sportschool ging het echter niet helemaal goed. Er stond geen informatie op de website over hoe je moet opzeggen, zelfs niet bij de veel gestelde vragen. Opzeggen was niet mogelijk in de app. De contactinformatie was alleen beschikbaar voor de lokale sportclub.


Dus dan maar een contactverzoek. Ik werd weliswaar snel gebeld door de sportschool locatie, echt binnen een paar minuten. Vervolgens werd mij verteld dat ik een e-mail moest sturen naar... Er werd vriendelijk gezegd dat ik nog kon blijven sporten tot 19 juni. Er werd niet gevraagd waarom ik wilde opzeggen of een poging gedaan om mij als klant te behouden. Erg jammer, aangezien ik 5 jaar klant ben geweest.


Het hoeft echter niet zo te verlopen. Als je klanten binnenhaalt met een rode loper, zorg er dan ook voor dat ze vertrekken met een rode loper.


Het is essentieel dat bedrijven transparant zijn over de opzegmogelijkheden en -termijnen voor hun abonnementen. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat het opzeggen van een abonnement eenvoudig en toegankelijk is voor consumenten, zonder onnodige drempels of belemmeringen. Voor bedrijven betekent dit dat ze hun abonnementssystemen en procedures moeten aanpassen om te voldoen aan de wetgeving.


De Wet van Dam heeft als doel de consumentenbescherming te versterken en een eerlijker speelveld te creëren tussen consumenten en bedrijven bij het opzeggen van abonnementen. Laten we ervoor zorgen dat we deze wet goed begrijpen en naleven, zodat we allemaal kunnen profiteren van een transparanter en vriendelijker consumentenmarkt.


En geloof me, als je dit goed doet, kun je ambassadeurs creëren.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page